De Cobot

De Cobot zien wij als veelbelovende ontwikkeling met het oog op de schaarste aan personeel op de arbeidsmarkt en het welzijn van medewerkers in productieprocessen. Als integrator van Doosan Cobots helpen wij de continu processen te optimaliseren.

“In ieder productieproces zit wel een handeling die repeterend, ergonomisch onvriendelijk of storingsgevoelig is. De prijs van een Cobot en de eenvoud in gebruik, maakt dat wij steeds vaker de Cobot verkiezen boven een voor de klant specifiek ontworpen machine. De Cobot is beproefd, onderhoudsarm en hiermee toekomstproof”, aldus Robin Ruiter.

Cobots kunnen dezelfde functies uitvoeren als een traditionele robot. Waar de traditionele robot geplaatst wordt achter een afscherming om verschillende taken uit te voeren wordt een Cobot geplaatst in een open ruimte om samen met of voor de mens te werken. Dit is mogelijk omdat de Cobot gevoelig en veilig is door de ingebouwde sensoren. De Cobot van Doosan is voorzien van 6 assen wat hem zeer flexibel maakt. Het bereik van de Cobot ligt tussen de 0,9 m en 1,7 m en het draagvermogen ligt tussen de 5 kg en 25 kg. Dit is afhankelijk van het type Cobot.  

Op de kop van de van de Cobot kunnen verschillende ‘handen’ geplaatst worden die een specifieke taak uitvoeren. Op de markt zijn verschillende soorten ‘handen’ te verkrijgen, zoals parallel- en vacuümgrijpers. Wanneer een standaard grijper de taak niet kan uitvoeren, is het mogelijk om een eigen ontwikkelde ‘hand’ op de Cobot te plaatsen. De ontwikkelde ‘hand’ is gemakkelijk in de software van Doosan in te leren.   

Een groot voordeel van de Cobot is hij taken uit kan voeren op 0.1 mm nauwkeurig en dit consequent kan uitvoeren zonder ook maar één fout te maken. Repeterende en ergonomisch onvriendelijke handelingen zijn hiermee uitermate geschikt voor een Cobot.

Download de brochure over cobots!

Download de brochure over cobots!